Sabrina Buljubašić nova direktorica hrvatskog prvoligaša, sutra zvanično predstavljanje

Sabrina Buljubašić je nova direktorica HNK Šibenik. Bit će predstavljena na već sazvanoj konferenciji za medije, koja će se održati u petak, 19. aprila, u 10:40.

Buljubašić je međunarodna sportska pravnica, profesorica, prva ženska izvršna direktorica FK Sarajeva u historiji, te nekadašnja profesionalna fudbalerka iz Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih država, piše si-sport-hr.

S pozicije direktorice FK Sarajeva odstupila je nakon 5 godina, u oktobru 2021. godine. Poznata je po osvajanju prve “duple krune” u historiji kluba i osvajanju četiri trofeja tokom svog petogodišnjeg mandata, navodi hrvatski medij.

Također, uslijed financijskih problema FK Sarajeva, pomogla je pronaći investitore koji su preuzeli vlasništvo i spasili klub od daljnjih financijskih poteškoća. Poznata je kao profesorica sportskog prava i menadžmenta u Španiji te je česti govornik na međunarodnim događajima.

Šibenički medij navodi da su sigurni kako će Buljubašić biti veliko pojačanje za HNK Šibenik, te svojim bogatim iskustvom uvelike pomoći klubu u upravljačkom i organizacijskom pogledu, kao i u jurišanju ka osvajanju naslova SuperSport Prve NL, odnosno prelasku u društvo najboljih hrvatskih klubova.