Oglasio se FK Sarajevo nakon zabrane dolaska navijača Borca na Koševo: Fudbal se igra zbog navijača

U subotu, 20. aprila, od 20:45 na Gradskom stadionu “Koševo” igra se derbi 27. kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je da su zbog sigurnosne situacije zabranili dolazak navijača Borca u Sarajevo na derbi 27. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Ova odluka je izazvala veliko ogorčenje među navijačima Borca i u Fudbalskom klubu Borac. Također, ovaj sramotan potez MUP-a KS su osudile i Horde zla, navijačka grupa Sarajeva, a se oglasio i “Bordo klub”.

“FK Sarajevo, kao domaćin utakmice, iskreno žali što neće biti organizovanog dolaska gostujućih navijača. To je odluka na koju FK Sarajevo nije imao utjecaja. Kao i uvijek do sada, bili smo spremni osigurati sve uslove za dolazak i siguran boravak gostujućih navijača jer nogomet se igra prije svega zbog gledalaca. Vjerujemo u fair-play, kako na terenu, tako i izvan njega”, navode u saopćenju FK Sarajevo.

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i Borca se igra u subotu, 20. aprila, od 20:45 uz tekstualni prijenos na www.scsport.ba i direktan TV prijenos na Arena Sport 1 Premium.