Adžem svjestan važnosti trenutka: Ove tri utakmice će odrediti našu sudbinu u ligi

Fudbaleri GOŠK-a će sutra (petak) u jednoj od najbitnijih utakmica sezone dočekati direktnog rivala u borbi za opstanak, ekipu Tuzla Cityja.

Šef stručnog štaba GOŠK-a, Admir Adžem, je istaknuo kako je pred njegovom ekipom sedmica od tri ključne utakmice u kojima će se odrediti dalja sudbina kluba.

“Da, ova sedmica je presudna za nas. Imamo tri ključne utakmice koje će odrediti našu sudbinu u ligi. S našim nedavnim rezultatima i podizanjem samopouzdanja, vjerujem da smo spremni za ovaj izazov. Pozivam sve naše navijače da nam se pridruže i podrže nas u ovoj važnoj fazi sezone”, rekao je Adžem.

Istaknuo je kako vjeruje u svoj tim i da su posljednje utakmice odlična motivacija.

“Posljednje dvije gostujuće utakmice donijele su nam četiri boda, što je izvanredna motivacija za ekipu. Vidljivo je da se ekipa psihološki podigla, samopouzdanje raste, i igramo sve bolje. Ipak, uvijek postoji prostor za napredak, i vjerujem da ćemo u narednim susretima to demonstrirati, ostvariti pozitivne rezultate i osigurati opstanak u ligi”, kaže Adžem.

Napadač GOŠK-a Filip Mihaljević ističe da su posljednji rezultati kluba podigli samopouzdanje i atmosferu.

“Atmosfera u svlačionici je izvrsna, a naši posljednji rezultati su nas zaista podigli. Osvojili smo četiri boda u dvije gostujuće utakmice, što je iznimno važno za nas. Radujemo se susretu s Tuzlom i nadamo se punom stadionu, jer vjerujemo da će naša publika biti ključna podrška u ostvarenju naših ciljeva”, rekao je Mihaljević, pa dodao:

“Osjećamo se jako dobro. Radimo naporno kao tim i imamo povjerenja u naše mogućnosti. Svaka utakmica je prilika da pokažemo naš karakter i snagu kao ekipa.”

Utakmica GOŠK – Tuzla City igra se u petak, 19. aprila, od 16:00 na Stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli..