Reprezentativac BiH na meti novog prvaka Italije

Amar Dedić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ovog ljeta bi mogao ostvariti transfer karijere.

Kako piše ugladna Gazzetta dello Sport naš reprezentativac karijeru bi mnogao nastaviti u Interu, gdje bi trebao zaigrati umjesto Denzela Dumfriesa, prenosi Faktor.

Dumfriesu ugovor istječe 2025. godine, Inter će ga pokušati prodati, a umjesto njega angažovati Dedića, naglašava Gazzetta.

“Da je transfer Dumfriesa više od hipoteze pokazuju i potezi koje Inter provodi. Pričalo se o Kayodeu, Wan-Bissaki, a iz Nizozemske javljaju o interesu Intera za japanskog internacionalca Sugawaru iz AZ Alkmaara. No pogled struke Nerazzurra usmjeren je prema Austriji, odnosno Salzburgu, na Amara Dedića, rođenog 2002. godine, koji ima ugovor do 2027. godine. Njegova cijena je porasla na 20 miliona eura, a izvještaji su pozitivni. Pratila ga je i Roma u prošlosti, ali nije stigao u Rim zbog ličnog izbora”, piše Gazzetta, uz dodatak:

“Sada je spreman napraviti iskorak.”

Gazzetta piše da je uloga igrača na bokovima ključna za taktiku Simonea Inzaghija, tako da Inter ne smije pogriješiti u izboru ukoliko Dumfries napusti ekipu. Smatraju da bi Dedić bio pravi izbor.