RB Leipzig traži 60 miliona eura za Danija Olma: Ko će ga dovesti?

Dani Olmo (26) bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.

Tokom posljednjih nekoliko prijelaznih rokova govorilo se o njegovu odlasku iz RB Leipziga, no glasine su osobito česte uoči skorašnjeg završetka sezone. Barcelona se najčešće spominje kao klub u kojem će vrhunski ofenzivac nastaviti karijeru, odnosno u koji će se vratiti nakon deset godina.

Bild je krajem aprila pisao da ga žele i neimenovani engleski klubovi, a isti izvor sada tvrdi da je Liverpool jedan od njih. Olmov ugovor s Leipzigom vrijedi do ljeta 2027. godine, a u njemu ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura.

Podsjetimo, Olmo je kao 16-godišnjak iz Barcelone stigao u Dinamo i u zagrebačkom se klubu zadržao do 2020., kada ga je Leipzig kupio za 29 miliona eura. Uz taj iznos, Dinamo čeka 20 posto zarade koju njemački klub bude imao prilikom Olmovog idućeg transfera.

Olmo je ove sezone imao problema sa povredama, pa je zasad na 25 nastupa, osam pogodaka i pet asistencija. Redovno igra za Španiju, za koju ima 33 nastupa i osam golova, i s kojom će gotovo sigurno nastupiti na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 50 miliona eura.