Modrić bi igrao i za manju platu, ali u Realu mu spremaju veličanstven oproštaj

Fudbaleri Real Madrida već su osvojili i proslavili naslov prvaka Španije pa će posljednje dvije prvenstvene domaće utakmice iskoristiti za emotivne oproštaje, javljaju španski mediji.

Prema informacijama iz izvora bliskih klubu, vodstvo Kraljevskog kluba planira organizovati “adekvatne oproštaje” za Luku Modrića i Nacha, koji su zaslužili posebnu pažnju.

Iako su se pojavile spekulacije o tome da je Modrić pristao na smanjenje plate kako bi ostao u Madridu i završio karijeru u bijelom dresu, navodno je klub odlučio ići u drugom smjeru te dati priliku mladim igračima.

Prema navodima, Luka Modrić će se najvjerojatnije oprostiti od Reala nakon isteka ugovora krajem sezone, nakon 12 godina provedenih u klubu. Iako je Modrić izrazio želju za produženjem ugovora još godinu dana, Real Madrid navodno nije spreman na tu opciju te planira okončati saradnju sa hrvatskim veznjakom.

Navijači Reala su tokom nedavnog slavlja naslova La Lige skandirali “Luka, ostani!” No, uprkos tome, klub je odlučio okončati saradnju sa Modrićem kako bi napravio mjesta za mlade talente poput Arde Guler, kojeg vide kao potencijalnog nasljednika hrvatskog reprezentativca.

Oproštaj od Luke Modrića bit će dostojanstven i poseban, sa počastima koje zaslužuje nakon više od 500 odigranih utakmica za Real Madrid. Španski mediji najavljuju veličanstveno oproštajno slavlje za Modrića, koje će započeti na utakmici protiv Alavesa, a kulminirati posljednjom domaćom utakmicom sezone protiv Betisa 25. maja.

Uprkos Modrićevom izražavanju spremnosti na smanjenje plate i produženje saradnje s Real Madridom, klub je odlučio krenuti u novom smjeru te se fokusirati na mlade igrače i budućnost kluba. Prema izvorima, Real Madrid će završiti saradnju sa Modrićem kako bi mogao slobodnije upravljati budžetom, koji će biti opterećen dolaskom Kyliana Mbappea.