Malena Danka Ilić udarena automobilom Vodovoda, a zatim je njeno tijelo bačeno na divlju deponiju

Dva muškarca koja su uhapšena zbog povezanosti sa smrti Danke Ilić (2) usmrtili su je automobilom, a potom njeno tijelo odvezli na divlju deponiju kod Bora gdje su bacili tijelo.

Imam loše vijesti za ovo dijete, za našu Danku iz Bora. Policija je uhapsila dva lica koja su izvršila ubistvo male Danke i koliko sam to shvatio priznali su to obojica. Sa kakvim mi monstrumima imamo posla“, kazao je danas Aleksandar Vučić na vanrednoj sjednici Vlade Srbije.

Riječ je o radnicima javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. tijelo djevojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gde su tijelo izbacili sa desne strane puta”, kaže izvor blizak istrazi.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a D.D. pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na kolovozu usljed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u devojčicu i usmrtio je”, navodi izvor iz istrage.

Patria