Kenan Kamenjaš nakon Partizana: Šutirao sam 7-2, izvinjavam se navijačima

Mogli su košarkaši Budućnost Volija i ranije da završe drugi meč polufinala Admiralbet ABA lige protiv Partizana, imali su plus devet na šest minuta do kraja – nisu uspjeli, ušlo se u dramatičnu završnicu, a tamo je uz dosta sreće pobjeda i stigla.

Kenan Kamenjaš je promašio oba slobodna na 15 sekundi do kraja, nakon čega je Aleksa Avramović promašio zicer – plavi su slavili sa 74:73, pa će putnika u finale odlučiti majstorica u Beogradu, prenosi CDM.

“Znali smo da će utakmica biti uzbudljiva. Igrali smo na pravi način – sa dosta kontakta i energije u odbrani. Iz odbrane smo dali dosta lakih poena. Na kraju je trener nacrtao akciju za Megija, ali se desilo da sam ja ostao sam, pa sam morao da odlučim”, rekao je Kamenjaš.

Kaže da se nije osjećao najbolje sa linije za slobodna bacanja.

“Šutirao sam 7-2, izvinjavam se navijačima na uzbudljivoj završnici, na svemu što sam priredio. Ali, pobjeda se piše, a igra briše. Idemo u Beograd da pokušamo da iznenadimo”, rekao je Kamenjaš.

O posljednjem napadu Partizana kaže.

“Odigrao sam odbranu najbolje što sam mogao. Avramović se zaustavio i srećom promašio”.

Budućnost je u finišu ispustila solidnu prednost.

“Kad smo stekli devet poena prednosti, Partizan se brzo vratio. Ušli smo u uzbudljivu završnicu. Znali smo da se ne smijemo opuštati. Normalno je da dolazi do padova u igri, ali smo utakmicu završili na najbolji način”, kaže centar Budućnosti.

Sve se rješava u petak u Beogradu.

“Partizan je favorit, pogotovo u Beogradu. Ali, oni su pod pritiskom. Mi moramo dobro da se odmorimo i pripremimo. Idemo rasterećeno, ali sa najvišim mogućim ciljem, a to je da pobijedimo. Sanjamo pobjedu, nećemo se predati. Idemo da se borimo do posljednjeg minuta, da svi pružimo maksimum, pa ćemo da vidimo za šta će to biti dovoljno. Nadam se pobjedi”, zaključio je Kamenjaš.