Almir Kapić u Abu Dhabiju želi novi trofej u brazilskoj jiu-jitsi

Naš najbolji profesionalni borac u brazilskoj jiu-jitsi (BJJ) Almir Kapić, trener i osnivač BJJ Arene, otputovao je u Abu Dhabi gdje će 10. i 11 . maja učestvovati na prestižnom turniru.

– Radi se o grand slamu poznatom turniru pod organizacijom Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro (AJP). To je drugi po jačini turnir koji se organizuje u Abu Dhabiju odmah iza svjetskog prvenstva. Dolaze najbolji takmičari iz cijelog svijeta, a takmičit ću se u master kategoriji koju su zatvorili najbolji takmičari iz Brazila. Naporno sam radio proteklih mjeseci i pokušat ću da Bosnu i Hercegovinu predstavim u što boljem svjetlu – ističe Kapić koji je 2016. i 2018. godine osvojio zlatne medalje na svjetskom profesionalnom šampionatu.

Njegova akademija BJJ Arena je iznjedrila brojne uspješne borce i nastavlja ozbiljan rad sa djecom i odraslima.

– Već smo u 2024. godini napravili odlične rezultate na regionalnom nivou, a sada je vrijeme da naši takmičari pokažu koliko vrijede u svjetskim okvirima. Pored mene u Abu Dhabi su otputovali Armin Hadžić, Ahmed Fetić, Jakub Softić, Ilijas i Muhamed Kapić, Ajna Demirović i Nedžla Djetlić – kaže Kapić.

Brazilska jiu-jitsa (BJJ) je parteraška borilačka vještina i jedan od sinonima slobodne borbe i samoodbrane. Osim profesionalaca, dosta je onih koji se odlučuju za rekreativne treninge, a zanimljivo je da BJJ vole i žene. BJJ je inače namijenjena za sve uzraste i trenira se za najbolju samoodbranu od mogućih napada.