ZERINA VRABAC KAO LANA PUDAR – PONOVO OBORILA REKORD NA 200 DELFIN

Prije nekoliko trenutaka na plivačkom Mediteran kupu na Kipru je 14-godišnja Zerina Vrabac još jednom izdominirala konkurenciju na 200 metara delfin i pomjerila skoro za dvije sekunde državni rekord koji je Zerina preotela od Lane prije dvadesetak dana. Danas je fantastična Zerina svoju omiljenu disciplinu isplivala u vremenu 2:15.45. Konkurenciju je ostavila po dvije-tri sekunde i više iza sebe. Sada već sa sigurnošću možemo konstatovati da u Zerini imamo nasljednicu 18-godišnje Lane Pudar.

Četiri godine mlađa Tuzlanka na velika vrata kuca i puše za vratom Lani, a možete tek zamisliti kakav ćemo tandem imati na velikim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji kada se Zerina približi punoljetstvu, a Lana bude imala 21 ili 22 godine.

Inače, naši plivači će nastupiti na Evropskom prvenstvu koje sutra počinje u Beogradu, a tu bi u sklopu priprema za Olimpijske igre u Parizu trebala nastupiti i Lana Pudar.

Tu je i naša treća sjajna plivačica Iman Avdić tako da možemo zaključiti da je Lana za sobom “povukla” brojne djevojčice da se bave plivanjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *