(VIDEO) Spahić: Najteži momenat je bio kada mi je selektor Pape rekao da ne računa na mene

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, nedavno je otkrio u intervjuu za Novu BH kako je dobio vijest da više neće biti pozivan u nacionalni tim od strane tadašnjeg selektora Safeta Sušića.

Ova ekskluziva je prvi put javno iznijeta od strane Spahića, otkrivajući kako je došlo do završetka njegove reprezentativne karijere.

“Kad mi je bilo najteže? Kad mi je selektor Sušić rekao da ne računa više na mene. Evo to vam je ekskluziva. I to nikad nikome nisam rekao. Pape me nazvao i rekao mi ‘Ja tebe više ne trebam’. Ovako direktno. Ne znam hoću li se tačno izaraziti, ali rekao je da sam neko ko direktno utječe na ekipu. Što jeste tačno. Ja tu stvarno selektora Papeta poštujem, jer je bio iskren prema meni. To me strašno zabolilo” otkrio je bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa nastavio: “Ja znam da je to bilo delegirano i od Nogometno saveza Bosne i Hercegovine. Ljudi koji su napravili veliki pritisak na njega, u tom trenutku ne znam iz kojeg razloga. I normalno novinara.

Popularni Spaha, miljenik navijača reprezentacija BiH je otkrio da je bilo poziva i da se ponovo vrati: “Kasnije me je nazvao, kada smo izgubili utakmicu protiv Kipra, on me je naveče zvao i rekao ja hoću da se ti vratiš. Ja sam ga pitao kako šefe da se ja sada vratim. VI kažete da vam ja nisam više potreban, a ja 33 godine i igram u Bayer Leverkusenu. On mi samo kaže hajde ti samo prespavaj, pa ćemo se čuti. I ja sam prvo rekao da neću. I onda me je napao moj otac, rekao mi je baš svašta, ko si ti da ti nekome odbijaš da igraš, čovjek te ponovo zove, znači trebaš mu, treba te tvoj narod, šta sad ti ćeš reći ti si frajer. Stvarno me je otac napao, katastrofa. To me strašno zabolilo. On je mene pitao, šta si ti ljut na mene sada nešto. Ne šefe, ja nisam ljut. Morate shvatiti da sam ja uvijek bio vojnik ovog Saveza. Da ste mi rekli sa 30 godina da se oprostim, ja bih rekao tako je kako je. Je li me bolilo, jeste. Radio sam sve od srca. Da je bilo grešaka, sigurno je. Francuska, ja kada nisam umro poslije te utakmice. Otac i majka mi na tribinama. Ja ne znam je li bio ili nije, ja znam kako sam se ojećao. Onda pročitate komentare, pa te kunu, vrijeđaju, svašta ti dođe u glavu. Teški momenti, koje ne možeš zaboraviti, ali najteži daleko je kada mi je selektor Pape rekao da ne računa na mene.” prenosi Sport1.