U snažnom nevremenu, olujama i obilnim kišama koje su pogodile Švicarsku, Francusku, Njemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, govore prvi podaci koje su u nedjelju objavile lokalnih vlasti

U snažnom nevremenu, olujama i obilnim kišama koje su pogodile Švicarsku, Francusku, Njemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, govore prvi podaci koje su u nedjelju objavile lokalnih vlasti.

Tri osobe su izgubile život kad se na njihov automobil u departmanu Aub, na sjevoroistoku Francuske, u subotu navečer srušilo stablo. Četvrta starija osoba je u kritičnom stanju, objavila je policija.

U Švicarskoj je veliko nevrijeme u kantonu Ticino, na jugoistoku zemlje, odnijelo dva života u odronu zemljišta prouzrokovanog obilnim kišama, potvrdila je policija.Identifikacija tijela je u tijeku, a lokalni dnevni list La Regione piše da se radi o turistima iz njemačkog govornog dijela Švicarske. Tijela poginulih su pronašli spasioci.

Iz kampa u mjestu Mogno, poznatom po ultramodernoj crkvi švicarskog arhitekta Maria Botte, evakuirano je oko 70 ljudi. Mogno se također nalazi u kantonu Ticino.

Dolina Maggia, poznata po svojim ljepotama, odsječena je i njoj nije moguće pristupiti, a stanovnici su ostali bez struje.

Iz doline Aosta, na sjeveru Italije, stižu dramatične slike izlivenih rijeka i pritoka.

Veći dio Švicarske je od subote popodne zahvaćen silovitim olujama i padalinama.

Na zapadu Švicarske, uslijed obilnih kiša i topljenja snijega izlila se Rhona i njezini pritoci. Brojne ceste su zatvorene, više stotina ljudi je evakuirano, objavile su vlasti u Valaisu.

Pitoreskni grad Visp, nedaleko od Zermatta, teško je pogođen olujom i kišama. Ulice tog grada, podno slavnog planinskog vrha Matterhorna, poplavljene su i blatnjave po drugi put, nakon poplave 21. juna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *