Termini nastupa Lane Pudar na Olimpijadi u Parizu

Najveći sportski događaj godine, Ljetne Olimpijske igre, počinju 26. jula i traju do 11. augusta, a mjesto održavanja je Pariz.

Boje Bosne i Hercegovine branit će pet takmičara prema trenutnoj listi, to su Lana Pudar, Jovan Lekić (plivanje), Larisa Cerić, Aleksandra Samaradžić(Džudo) i Mesud Pezer (atletika). Saznat ćemo u narednim danima da li će naš olimpijski tim biti još jači za još neko ime.Organizatori u Parizu odredili su zvanične satnice za takmičenje u plivanju, a naša Lana Pudar bi trebala već 27. jula u bazen.

Olimpijski program u plivanju će biti podijeljen u dva termina, popodnevni i večernji.

Kvalifikacije će biti u popodnevnom terminu od 11 do 13:30, a večernji program će biti od 20:30 do 22:30.

U subotu 27. jula prva utrka u Parizu su kvalifikacije na 100 metara delfin gdje bi trebali gledati našu Lanu Pudar, jer će navjerovatnije prijaviti ovu disicplinu sa svojim timom.

Kvalifikacije na 100 metara delfin su 27. jula u 11 sati, a polufinala su na rasporedu isti dan u 20:30.

Finalna utrka na 100 metara delfin za plivačice na rasporedu je u nedjelju 28. jula u 20:45.

Najjača disicplina naše Lane Pudar je 200 metara delfin i tu očekujemo najbolji rezultate naše sjajne plivačice.

Kvalifikacije za 200 metara delfin na Olimpijskim igrama u Parizu na rasporedu su u srijedu 31. jula u 11 sati, a isti dan od 20:42 na rasporedu su i polufinala na 200 metara delfin.

Finalna utrka i borbe za medalje na 200 metara delfin za plivačice na rasporedu ju u četvrtak 1. augusta u 20:30 i nadamo se da će naša Lana biti u toj utrci i u borbi za historijsku olimpijsku medalju.

Naš mladi plivač Jovan Lekić je također nastupati u Parizu, a vidjet ćemo koje će discipline Lekić prijaviti. Svakako da će naš Olimpijski komitet i zvanično objaviti kalendar nastupa svih naših predstavnika pred sami početak Igara.

Ovome dodajmo da plivačka takmičenja u Parizu traju od 27. jula do 4. augusta.

Kvalifikacije će biti od 11 do 13:30, a polufinalne, finalne utrke i borbe za medalju na programu su u večernjem terminu od 20:30 do 22:30.

Jedina promjena će biti posljednjeg plivačkog dana, to je nedjelja 4. august kada će program biti od 18:30 do 20 sati jer taj dan na rasporedu su samo četiri finalne discipline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *