Stonoteniski savez Bosne i Hercegovine organizator posljednjeg ciklusa kvalifikacija za Ol u Parizu

Stonoteniski savez Bosne i Hercegovine dobio je organizaciju posljednjeg ciklusa kvalifikacija za Olimpijske igre, koje se ove godine održavaju u Parizu.

Od srijede, 15. maja, u hotelu Hills na Ilidži bit će održan zadnji krug svjetskih olimpijskih kvalifikacija za plasman u Francusku, saopćeno je iz Stonoteniskog saveza BiH.

Stonotenisku savez Bosne i Hercegovine užurbano radi na posljednjim detaljima vezanim za ovo veliko svjetsko takmičenje na kojem će se podijeliti posljednje “vize” u stonom tenisu za Olimijske igre u Parizu. Nakon završenih finalnih prijava iz cijelog svijeta, na Ilidžu će doći više od 200 takmičara iz 30 zemalja iz cijelog svijeta.

Tokom petodnevnih olimpijskih kvalifikacija bit će podijeljeno pet pozivnica za OI u ženskoj i pet u muškoj konkurenciji. Na završnim kvalifikacijama nastupit će i ženska i muška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koje će imati po dva predstavnika.
 
Za mušku reprezentaciju BiH nastupit će Benjamin Zijadić i Nikola Mihailović, predvođeni selektorom Vladimirom Ivanekom, dok će u ženskoj konkurenciji šanse za plasman u Pariz tražit Emina Cerić i Harisa Mešetović, predvođene selektoricom Eminom Hadžiahmetović.
 
Kvalifikacije na Ilidži trajat će do nedjelje, 19. maja