Radović o crvenom kartonu: Situacija je bila iscenirana od strane protivničke ekipe

Slaviša Radović, fudbaler Sarajeva, oglasio se nakon crvenog kartona kojeg je “zaradio” sinoć u derbiju protiv Željezničara na “Grbavici”.

Bočni fudbaler “Bordo kluba” se obratio navijačima putem zvanične stranice Sarajeva na društvenim mrežama.

Svim našim vjernim navijačima želim da uputim svoje iskreno izvinjenje zbog jučerašnje utakmice. Iza mene je turbulentna sedmica. Imao sam smrtni slučaj u porodici, ali uprkos tome želio sam da budem uz tim u jako bitnoj utakmici” rekao je, pa dodao:

 “Stvari nisu uvijek onakve kako se čine i kako se prezentuju u javnosti. Crveni karton sam dobio zbog navodne gužve u tunelu. Želim pojasniti da je situacija bila iscenirana od protivničke ekipe, a u trenutku kada sam dobio karton nije bilo nikakvog naguravanja s moje strane. Ja ostajem predan vrijednostima koje definišu naš tim, a to je svakako fair-play na terenu i van njega.”

Radović se i osvrnuo i na podršku koju je dobio od navijača Sarajeva.

“Vaša podrška mi znači mnogo i sa sigurnošću mogu reći da nikada ne bih uradio ništa što bi ugrozilo našu ekipu i strast prema igri”, zaključio je Radović.

Podsjetimo, prema zapisniku iz N/FS BiH objašnjeno je zbog čega je Radović “pocrvenio” u tunelu na poluvremenu.

“Radović Slaviša, tokom pauze: nesportsko ponašanje – udaranje igrača suparničke ekipe otvorenim dlanom u predio lica”, objašnjeno je u zapisniku delegata Jasmina Memiševića.

152. sarajevski derbi završen je bez pobjednika, rezultatom 0:0.