PROTEST AUTOPREVOZNIKA I ŠPEDITERA U KARAKAJU KOD ZVORNIKA ZBOG ZATVARANJA MOSTA

U Karakaju kod Zvornika održan je protest autoprevoznika i špeditera zbog zatvaranja graničnog prelaza “Mali Zvornik – Karakaj”.

Zatvaranje prelaza uslijed oštećenja na mostu za vozila teža od pet tona prisililo je prevoznike da koriste alternativne prelaze, što uzrokuje dodatne troškove.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Bojanom Ivanovićem, prevoznici su odustali od ranije najavljene blokade magistralnog putnog pravca Bijeljina – Zvornik – Bratunac.

Tender za sanaciju mosta u Karakaju, kao i mosta u Šepku, očekuje se da se raspiše ovih dana. Procjena je da bi sam tender trajao dva do dva i po mjeseca, a zatim slijedi nekoliko mjeseci rekonstrukcije kompletnog mosta u Karakaju i Šepku,” izjavio je Ivanović.

Predstavnik špeditera i privrednika Zvornik, Slavko Mijatović, istakao je da je do osmog aprila, kada je most zatvoren, kroz njega cirkulisalo 400-600 kamiona dnevno s obje strane, dok je nakon zatvaranja taj broj pao na svega 12 kamiona.

“Imamo sada 10. juna sastanak ovdje u Zvorniku, zahvaljujući gradonačelniku, kako bismo potvrdili puštanje mosta Šepak, što nam je izuzetno važno nakon svega ovoga. Obećano je, i čekat ćemo do tada. Ako do 10. juna ništa ne bude dogovoreno i obećanje ne bude ispunjeno, krenut ćemo s radikalnim mjerama,” dodao je Spomenko Parić, predstavnik udruženja autoprevoznika Zvornik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *