Predsjednik Veleža otkrio kada će biti završena nova tribina na Stadionu “Rođeni”

Fudbalski klub Velež izborio je plasman u kvalifikacije za UEFA Evropsku konferenijsku ligu, a uporedo sa odličnim rezultatima koje bilježe igrači na terenu, i rukovodstvo kluba radi dobar posao.

Na Stadionu “Rođeni” gradi se nova tribina, a Senad Kevelj, predsjednik Upravnog odbora FK Velež, u razgovoru za klupski YouTube kanal otkrio je kada se može očekivati završetak radova.

Naglasio je kako je izgradnja južne tribine jedan od najvećih infrastrukturnih projekata ikad, a vrijednost tih radova je 3,5 miliona KM.

“Za naše navijače mogu reći i jednu ekskluzivnu vijest. Radimo i projekat natkrivanja”, rekao je Kevelj za Velež TV dodavši:

“Mislim da smo ispunili naša obećanja kada je u pitanju infrastruktura, a i kada je u pitanju rezultat. Obećali smo da ćemo uraditi pomoćni teren sa prirodnom travom, on je pri kraju. Tribina teče svojom predviđenom dinamikom, bit će u potpunosti završena za 30-45 dana, mislim na ove trenutno ugovorene radove.

Uradili smo tu još jedan kafić, gdje se mi družimo, koji je falio i stadionu i sveukupnom ambijentu. Uradili smo i kancelarije, gdje će, u roku 10 do 15 dana, preći sva naša administracija iz Cernice. Vrlo lijep i moderan sadržaj. Imat ćemo potpuni ambijent za našu administraciju. Uglavnom, sve što smo predvidjeli, to smo i uradili, što nije naravno nimalo lahko”, zaključio je Kevelj.