Čelik nije dobio licencu za igranje Prve lige FBiH, iz kluba kažu da su to i očekivali

Nogometni/Fudbalski savez Federacije Bosne i Hercegovine objavio je danas odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige FBiH.

Najviše je pažnje privukla činjenica da licencu nije dobio zenički Čelik. “Crno-crveni” očito nisu ispunili sve uslove koji su potrebni za izdavanje licence, baš kao ni Zvijezda, TOŠK i Mladost.

Zanimljivo je da su iz Čelika poručili da su ovakav scenarij i očekivali.

“Obavještavamo javnost da NK Čelik prema internim očekivanjima u klubu nije dobio licencu za narednu sezonu takmičenja u I. ligi FBiH na prvostepenoj komisiji za licenciranje.

Osnovni razlog za propuštanje dobivanja licence je činjenica što sa svim klupskim partnerima i bivšim povjeriocima nisu osigurane potrebne konfirmacije o izmirenim obavezama jer se, između ostalih, radilo i o licima koji su napustili državu, a neki od njih više nisu živi.

Ističemo da je ovo rezultat neblagovremenih knjiženja iz ranijih perioda koji su došli na naplatu nakon pooštravanja kriterija u procesu licenciranja”, piše u saopćenju Čelika.

Ove sezone je Čelik u sredini tabele Prve lige FBiH pošto pet kola prije kraja zauzima osmu poziciju s 35 osvojenih bodova.

Licence su dobili Sloboda, Tomislav, Stupčanica, Gradina, Jedinstvo, Goražde, Bratstvo, Budućnost, Gornji Rahić, Radnik, Rudar Kakanj i Simm Bau.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova N/FS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova N/FS FBiH. Rok za podnošenje žalbe je osam dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova N/FS FBiH.