Poluvrijeme na Tušnju: Borac ubjedljivo vodi protiv Tuzla Cityja

U toku je pretposljednja utakmica 31. kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Borca na “Tušnju”.

U ovu utakmicu od velikog rezultatskog značaja za obje ekipe, bolje su ušli gostujući fudbaleri. Već u petoj minuti bilježimo dobru priliku kada je Blagaić šutirao glavom nakon ubačaja Hrelje, ali Abdulahović sigurno hvata tu loptu. Nastavio je Borac na slične načine prijetiti golu Tuzla Cityja ali je odbrana bila dobro postavljena.

U desetoj minuti šok za goste. Nakon kontranapada Tuzla Cityja Mašović je dobro prošao Šušića i lijepo pogodio sa 14 metara.

Ali slavlje domaćih nije dugo trajalo. U 15. minuti Blagaić je nakon još jednog ubačaja Hrelje, koji je malo prije pogotka imao dobru priliku kada je šutirao sa 20 metara, najbolje se snašao pred golom i zatresao mrežu za 1:1. Međutim, nakon ponovljenog snimka ovog pogotka, izgleda da je riječ o još jednoj od mnogih neregularnosti u korist Borca. Naime, Lukić, koji se našao u duelu sa jednim odbrambenim fudbalerom se aktivirao iz ofsajda i uticao je na postizanje pogotka, iako Blagaić nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Borac je nastavio kontrolisati utakmicu kao što je to činio i prije pogotka Tuzla Cityja. Domaći su se uglavnom bazirali na kontranapade i dalekometne šuteve od kojih nije bilo mnogo opasnosti, ali su i žestoko protestovali na svaku sudijsku odluku u korist Borca. Zbog toga je žutim kartonom na klupi Tuzla Cityja sankcionisan Fejzić.

Na drugoj strani agilni Hrelja i Blagaić su predvodili svaki napad Borca. U 27. minuti Blagaić je ukrao jednu loptu, stigao je pred gol domaće ekipe i pokušao uposliti Hrelju, no nije uspio. Već u sljedećem napadu Hrelja glavom ne pogađa sa samo par metara ispred gola nakon ubačaja Jurilja.

Međutim, u 28. minuti Borac stiže do preokreta. Blagaić je lijepo asistirao Grahovcu koji sa 10-ak metara pogađa mrežu domaćih za 1:2 i preokret.

Utakmica se nastavila u istom ritmu i do kraja poluvremena, a u samom finišu gosti dolaze i do potpunog preokreta.

Najprije je Vranješ u 44. minuti započeo jednu odličnu akciju, asistirao Vukoviću a ovaj rutinski pogodio za 3:1. Nisu domaći ni krenuli sa centra, a Borac je došao i do četvrtog pogotka. Jurilj je asistirao Lukiću koji pogađa za visokih 4:1.

Poluvrijeme

Tuzla City 1:4 Borac (Mašović 10’ – Blagaić 15’, Grahovac 28’, Vuković, 44’, Lukić 45+2’)