Iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine se pohvalili: Najtrofejniji olimpijski sport u državi

Iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine danas su se pohvalili kako je ovaj sport postao najtrofejniji olimpijski sport u našoj državi.

Do tog podviga je ovaj sport došao sa najnovije tri medalje, jednom srebrenom i dvije bronzane, osvojene u Beogradu na Evropskom prvenstvu za seniore.

“Taekwondo savez Bosne i Hercegovine od samog svog osnivanja radi na unaprijeđenju olimpijskih sportova, ulaže i mlade i perspektivne sportiste, samo sa jednom željom – promovisati našu državu kroz sport, koji je najveći ambasador Bosne i Hercegovine u svijetu.

Naša borba je itekako teška, češće posuta trnjem, nego ružama, ali nikad nismo izgubili nadu da ćemo uspjeti od naših sportista napraviti osvajače medalja na evropskim prvenstvima, a bili smo i na korak do historijske medalje na Olimpijskim igrama.

Danas zato, sa ponosom objavljujemo kako je taekwondo, sa tri medalje, jednom srebrenom i dvije bronzane, osvojene u Beogradu na seniorskom Evropskom prvenstvu, postao najtrofejniji olimpijski sport u Bosni i Hercegovini od 1992. godine, s obzirom na to da su naši takmičari sa Evropskih prvenstava donijeli čak šest medalja.

Nedžad Husić je dva puta bio viceprvak Evrope, a na posljednjem Evropskom prvenstvu je osvojio bronzu. Džejla Makaš je viceprvakinja Evrope sa posljednjeg seniorskog Evropskog prvenstva, Ada Avdagić je bronzana, a 2021. godine Marija Štetić je našoj državi donijela srebrenu medalju.

Ovim ne želimo umanjiti ostale osvajače medalja i ostale sportove. Naprotiv, svi zajedno imamo isti cilj, a to je promocija Bosne i Hercegovine i ponosni smo i na naše džudiste, kao i na našu heroinu Lanu Pudar.

Nastavimo ulagati u perspektivne sportiste kako bismo se zajedno radovali njihovim uspjesima, jer to su i uspjesi Bosne i Hercegovine!”, poručili su u saopćenju iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.