Dinamo Zagreb bi se za Ligu prvaka mogao boriti u Banjoj Luci

Dinamo Zagreb je saznao potencijalne protivnike u 2. pretkolu Lige prvaka. Hrvatski prvak je tri kola prije kraja prvenstva odbranio naslov te već sada čeka drugo pretkolo LP-a kao nositelj. Isti status imat će i u idućem pretkolu, naravno, ako prođe prethodnu fazu, prenosi index.hr.

Football Rankings, koji se bavi rangiranjem evropskih klubova te projekcijama i permutacijama njihovih statusa u kontinentalnim natjecanjima, objavio je koje bi klubove Dinamo mogao izvući prema trenutnom stanju. Na popisu su zanimljivi klubovi: Steaua, koja se vratila na vrh, pa egzotika u vidu Farskih Otoka (Klaksvík) ili Gibraltara (Lincoln Red Imps), zatim najniže pozicionirana mina, poljska Jagiellonia te stari poznanici, kosovski Ballkani.

Dinamo bi do Lige prvaka mogao stići i tako da ode samo 150 kilometara od Zagreba. Prvak BiH će vjerojatno biti Borac iz Banja Luke, pa bi se spajanjem prvaka susjednih zemalja u pretkolu Lige prvaka vratili u vremena Jugoslavenske lige.

Konačno, postoji vjerojatnost da u ovoj fazi igra par koji nitko ne želi, Dinamo – AEK. Njihove utakmice prošle sezone u 3. pretkolu Lige prvaka obilježila je velika tučnjava navijača u Ateni te pogibija ultrasa grčkog kluba.