Petrović: Mi idemo, onako kako ja kažem, na naš način, odnosno gospodski do kraja

Fudbaleri Zrinjskog će u ponedjeljak na svom terenu dočekati Tuzla City u meč 32. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Željko Petrović, trener Zrinjskog, govorio je na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Tuzla Cityja.

“Pripremamo se kao za sve ostale utakmice. Jedino što ja nisam bio prisutan tu u protekla četiri dana, jer sam bio bolestan i nadam se da će biti sve ok. Za nas je svaka sljedeća utakmica bitna. Sa dobrom igrom protiv Tuzla Cityja nastavljamo niz dobrih igara i idemo prema finalu, kao ekipa koja je ostvarila toliko pobjeda i koja ima dobro samopouzdanje. Ako odigramo loše protiv Tuzla Cityja, bit će loša uvertira za finale. Nama je ta utakmica veoma važna, kao i sve ostale. Mi smo Zrinjski, mi smo gospodski klub i idemo do kraja onako kako veliki klub treba da igra. Kao veliki klub idemo dobiti sve do kraja​. Ko nas dobije, pružit ćemo mu ruku i čestitati”, kazao je Petrović.

Petrović se potom osvrnuo na ekipu Tuzla Cityja.

Ja sam ovdje nešto više od četiri mjeseca. Kada sam ja došao, bili su u poziciji da ne mogu ispasti, jer su toliko uložili u ekipu i to jeste klub koji je mlad. Ne pobjeđuješ uvijek sve samo sa parama ili sa budžetom, jer tu ima i do karaktera igrača, tim da se napravi, kako se vodi ekipa, na koji način se igra i trenira. Ljudi to misle sa strane da je to lako, ali nije, jer je trenerski posao težak, a možda i najteži posao koji može da bude. Voditi neki klub je isto tako veoma teško, tako da ne treba puno letjeti kada si gore, jer može neko krila da ti skrati, da možeš doći na dno. Zbog toga se uvijek treba ponašati, igrati i biti normalan u svemu, odnosno kada si ili na vrhu, ili na sredini, ili dnu.”, kazao je Petrović, pa dodao:

Žalosno je da Tuzla City koji ima finansije, koji hoće da investira, ispadne, ali vidite da je sve tu moguće. Oni još nisu matematički ispali, jer imaju još dvije utakmice, ali, poznavajući ove prilike, ja mislim da su oni već ispali i Zvijezda 09, koja, prema mom mišljenju, nije najgora ekipa, ali ih je koštao prvi dio prvenstva. Mislim da te dvije ekipe ispadaju, ali najgore je igrati takve utakmice i protiv takvih ekipa.”

Na pitanje da li će osluškivati rezultat iz Banjaluke i eventualni kiks Borca protiv Igmana, koji njegovu ekipu ostavlja u igri za nastavak borbe za titulu prvaka BiH, Petrović je dao sljedeći odgovor.

Mi idemo, onako kako ja kažem, na naš način, odnosno gospodski do kraja. Druge rezultate neću slušati, jer ćemo čuti na kraju utakmice šta i kako bude. Ako dobiju, čestitat ćemo im, onako korektno i ljudski, a onda ćemo se spremati za finale Kupa BiH isto protiv Borca. Ako Borac dobije ili odigra neriješeno, mislim da je onda gotovo, tako da nama ništa drugo ne ostaje nego da im čestitamo“, kazao je Petrović.