PK Leptir briljira na Otvorenom prvenstvu u paraplivanju “Zadar Open”

Takmičari Plivačkog kluba Leptir ospješno su okončali nastup na Otvorenom prvenstvu u paraplivanju “Zadar Open”, koje se održalo ovog vikenda u Zadru.

Na takmičenju je učestvovalo 164 plivača iz 17 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a troje plivača iz PK Leptir istaklo se svojim izvanrednim rezultatima.

Amar Gurdić, Afan Habibović i Tarik Alić imali su ukupno devet startova, pri čemu su osvojili niz medalja i poboljšali svoja vremena.

Amar Gurdić je dominirao u svojim disciplinama osvojivši tri zlatne medalje.

Afan Habibović osvojio je dva zlata i srebro.

Tarik Alić je imao tri starta u kojima je značajno poboljšao svoja vremena.

“Posebne zasluge za ove rezultate pripadaju treneru Admira Malićbegovića, čiji je predan rad i stručnost doprinio ovim uspjesima. Njegov trud i posvećenost pomogli su plivačima da dostignu nove visine i ostvare izvanredne rezultate. Ovaj uspjeh predstavlja veliki podstrek za plivače PK Leptir i potvrđuje njihov naporan rad i posvećenost. Trener Admir Malićbegović, kao i uprava kluba, izrazili su ponos zbog postignutih rezultata i najavili dalji rad na usavršavanju svojih plivača. Čestitamo svim plivačima PK Leptir na postignutim rezultatima i želimo im puno uspjeha u budućim takmičenjima”, saopšteno je iz Plivačkog kluba Leptir.