Josip Pandža nije više trener Šibenke, raskinuta saradnja nakon samo tri mjeseca

Josip Pandža, iskusni bosanskohercegovački košarkaški trener i Šibenka, hrvatski košarkaški prvoligaš, raskinuli su ugovor.

Kako je saopćeno, ugovor je sporazumno raskinut sa trenerom, koji je sezonu počeo u sarajevskoj Bosni, a Šibenku je preuzeo u januaru. Do prekida saradnje nakon što je Šibenka upisala osam poraza u nizu u domaćem prvenstvu.

“Nosim sjajne uspomene iz Šibenika. Iz mog ugla gledanja, saradnja sa mojim asistentima, upravom kluba, igračima je bila odlična. To jest temperamentna sredina, ali meni je odgovarala. Mirno more svakako ne napravi vještog mornara. Neke minimalne, zacrtane ciljeve smo odradili vrlo brzo. Međutim, život trenera je rolerkoster. Na početku, vezali smo pet pobjeda u hrvatskom prvenstvu, opstali u ABA 2 Ligi. Nakon toga smo doživjeli seriju poraza i rastanak je bio neminovan.

Radio sam sa timom koji nisam birao i jedini žal je to da nisam dočekao trenutak da sam izaberem tim. Šibenik je jedan od najvećih klubova sa ovih prostora. Dvije dobre utakmice i dvorana je puna, a atmosfera spektakularna. Čast mi je da sam bio dio kluba Dražena Petrovića. Igračima želim napredak, a klubu veliki broj pobjeda u budućnosti“, rekao je Pandža.

U klupskoj karijeri Pandža je vodio Vitez, Slobodu, Čelik, Kakanj, Budućnost i Bosnu. Sa kadetskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine je 2015. godine osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji.