Francuski predsjednik potvrdio medijske navode o novom klubu Kyliana Mbappea

Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije se libio otkriti novi klub Kyliana Mbappéa dok je boravio u Marseilleu na dočeku olimpijske baklje. Macron je javno izjavio da vrši pritisak na Mbappéa kako bi se pridružio francuskoj olimpijskoj reprezentaciji koju će voditi legendarni Thierry Henry na Olimpijskim igrama u Parizu.

Iako ugovor Kyliana Mbappéa s PSG-om ističe 30. juna, Francuz još uvijek nije objavio svoju odluku o budućnosti. Međutim, izvjesno je da će se pridružiti madridskom Realu, koji svojim igračima ne dopušta učešće na turnirima izvan FIFA-inog rasporeda. To predstavlja problem jer će se Olimpijske igre održati baš u tom vremenskom periodu od 24. jula do 9. augusta, samo deset dana nakon finala Evropskog prvenstva.

Francuski predsjednik Macron nije skrivao svoje želje o Mbappéovom mogućem učešću na Olimpijadi u Parizu 2024. – “Nadam se da sam u svakom slučaju izvršio maksimalan pritisak na njega i budući klub, iako ne želim imenovati Real Madrid. Ali prvo imamo fudbalsko Evropsko prvenstvo”, izjavio je Macron.