Legende stižu na Veležovu “Crvenu noć”, donatorska ulaznica košta minimalno 1.000 KM

Fudbalski klub Velež iz Mostara najavio je da će 10. maja biti održana donatorska “Crvena noć”, a iz kluba su sada saopćili i detalje u vezi ovog događaja.

“Već uveliko traju pripreme za tradicionalnu donatorsku Crvenu noć FK Velež, koja će biti održana u petak, 10. maja 2024. godine u salonu Infinity (poznatijem kao Havana). Bit će to uistinu jedna spektakularna gala večer u potpunosti posvećena našoj Prvoj ljubavi, klubu koji više od fudbala i to uz prepoznatljivi slogan “Sve nas ista ljubav spaja”.

Prošlogodišnja Crvena noć prema broju zvanica i organizacijski nadmašila je sve dosadašnje, a ove godine FK Velež letvicu je podigao još i više! Upravo zbog toga na ovogodišnjoj Veležovoj Crvenoj noći očekujemo jedno prekrasno druženje na kojoj će biti prisutan veliki broj fudbalskih velikana, kao i svih onih koji kontinuirano doprinose razvoju Kluba, dugogodišnjih prijatelja Veleža, poslovnih ljudi, osoba iz javnog, kulturnog i sportskog života, ali i svih oni koji godinama gaje ljubav prema Rođenima”, saopćili su iz FK Velež.

Pod već dobro poznatim sloganom “Sve nas ista ljubav spaja” Crvena noć će, prema ovogodišnjem planu, kako je najavljeno iz kluba okupiti oko 400 zvanica.

“Prošle godine smo napravili značajan iskorak u organizaciji Crvene noći u odnosu na sve ranije. Ove godine obećavamo da ćemo tu stepenicu podići još i više, te na taj način utrti put za sve one buduće Crvene noći koje su pred nama. Bit će to pravi praznik susreta svih onih koji bezuvjetno vole Velež godinama, bez obzira na sve dobre i loše strane koje mogu pratiti jedan klub. Na našu veliku radost, ali zahvaljujući radu i trudu ove Uprave, već odavno govorimo samo o uspješnim sportskim i infrastrukturnim projektima. To ćemo posebno proslaviti na ovoj Crvenoj noći”, rekao je Senad Kevelj, predsjednik Upravnog odbora FK Velež.

Rođeni su najavili da bi 10. maja u Mostar trebao stići veliki broj sportskih legendi.

“Sa posebnom radošću i ponosom možemo istaći da na ovogodišnjoj Crvenoj noći očekujemo legendardne bivše Veležove vedete poput Envera Marića, Džemala Hadžiabdića, Blaža Sliškovića, Vukašina Petranovića, Mehe Kodre, ali i brojne druge sadašnje i bivše sportiste poput proslavljenog reprezentativca i NBA zvijezde Mirze Teletovića, člana legendarne generacije košarkaške reprezentacije naše domovine Samira Lerića te najbolje i najpopularnije sportistkinje Bosne i Hercegovine plivačice Lane Pudar, a svoje prisustvo potvrdio je i nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, novoimenovani direktor reprezentativnih selekcija Emir Spahić.

Svi nabrojani i mnogi drugi koji će tog 10. maja prisustvovati Crvenoj noći dokaz su bogate i veličanstvene historije, ali i svijetle budućnosti koju naš klub posjeduje”, poručili su iz Veleža.

“Velež je bio i oduvijek će ostati čista ljubav i stil života. Nije to samo stav ove Uprave, to je stav svih onih koji kroz jedan cijeli vijek i s generacije na generaciju prenose ljubav prema klubu. Mi ćemo nastojati na Crvenoj noći oživjeti sve uspomene koje je Velež godinama stvarao, ali i predstaviti nove buduće projekte”, samo je jedna od poruka ovogodišnje “Crvene noći”.

Iz Veleža su poručili kako jakog kluba nema bez armije navijača koji ga podržavaju ne samo u Mostaru i Bosni i Hercegovini, već svih onih navijača rasutih širom Evrope i svijeta.

“Svjesni te činjenice FK Velež i ove godine posebnu pažnju posvetio je svim Rođenim koji žele biti dijelom Crvene noći da se kupovinom ulaznice pridruže na ovoj jedinstvenoj Gala večeri, ali i svima onima koji nisu u mogućnosti da ovu prelijepu mostarsku majsku noć provedu sa nama, a sigurni smo da imaju želju pružiti svoj doprinos ovom fantastičnom događaju, da uplatom donacije pruže svoj doprinos nastavku izgradnje i daljeg rasta i razvoja našeg mostarskog ponosa”, istaknuli su iz FK Velež, uz obavijest da je cijena donatorske ulaznice minimalno 1.000 KM.