David Vuković nakon poziva u reprezentaciju: Ovo je nagrada za mene, moje saigrače i moj FK Borac

Novi selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, objavio je svoj prvi spisak Zmajeva od kako je preuzeo funkciju. Najveće iznenađenje na spisku je poziv mladom nogometašu Borca, Davidu Vukoviću.

Dvadesetogodišnji Vuković je ovog proljeća briljirao na terenima Premijer lige BiH, ističući se sjajnim igrama koje su privukle pažnju stručnog štaba bh. reprezentacije.

Ovog polusezonskog dijela, Vuković je odigrao 13 utakmica u domaćem šampionatu, postigavši pet golova uz tri asistencije. Zanimljivo je da je prije samo šest mjeseci igrao za Laktaše u Prvoj ligi RS kao posuđeni igrač Borca. Za Laktaše je odigrao 16 utakmica i postigao dva gola, a nakon povratka u Borac, pokazao je svoj raskošan talenat i zaslužio poziv u reprezentaciju.

“Drago mi je da je selektor Sergej Barbarez prepoznao moje igre i da sam dobio poziv u reprezentaciju. Ovo je nagrada ne samo za mene, već i za sve moje saigrače bez kojih sve ovo što je urađeno u proteklom periodu ne bi bilo moguće, ali i za moj FK Borac. Sada je na meni da se izborim za mesto u reprezentaciji i da se nametnem stručnom štabu. Igramo protiv dvije nogometne velesile i biće to prava prilika da pokažemo šta znamo na velikoj sceni”, rekao je Vuković, prenosi Klix.

Mladi Banjalučanin je započeo svoju karijeru u Omladincu, nakon čega je prešao u mlađe kategorije Borca.

Zmajevi će 3. juna biti gosti Engleske u Newcastleu, a zatim će 9. juna u Empoliju odmjeriti snage s Italijom. David Vuković će imati priliku da pokaže svoje vještine i doprinese timu u ovim važnim mečevima.