Danas do 34 stepena u BiH.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena.

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stepena.

U srijedu u našoj zemlji sunčano i vruće. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37 stepeni.

U četvrtak u BiHsunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37, na jugu zemlje do 39 stepeni.Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tokom jutra i prijepodneva bit će ugodnije, u drugom dijelu dana poželjno je ne pretjerivati sa aktivnositma, s obzirom da će temperature zraka osjetnije porasti. Također, preporučljivo je izbjegavati duže izlaganje suncu, usljed visokih vrijednosti UV indeksa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *