Da li je Paulo Fonseca prvi izbor za čelnike Milana?

Izvještaji iz Italije sugeriraju da Milan razmatra trenera Lillea, Paula Fonsecu, kao zamjenu za Stefanu Piolija. Nakon što su eliminirani iz Evropske lige od strane Rome, Rossoneri se sada pripremaju za derbi protiv Intera.

Sukob u ponedjeljak vjerojatno će označiti posljednji milanski derbi s Piolijem na čelu.

Calciomercato izvještava da s nadolazećim odlaskom Piolija, Milan sve više gleda prema stranim opcijama za ljeto, istražujući različite pravce posljednjih sedmica. Iako su se prvotno raspitivali o dostupnosti Thiaga Motta, koji ipak izgleda da ima preliminarni sporazum s Cristianom Giuntolijevim Juventusom, klub je održao kontakt s Julenom Lopeteguijem, iako se ova opcija još uvijek ne smatra prioritetnom.

Ime koje dobiva na važnosti među hijerarhijom Milana je Paulo Fonseca. Portugalski trener postat će slobodan agent u julu, s istekom ugovora u Lilleu, privlačeći značajan interes, posebno od klubova iz Ligue 1. Milan vidi Fonsecu, bivšeg trenera AS Rome, kao intrigantnu opciju zbog njegovog dosadašnjeg učinka u Lilleu u smislu stila igre i rezultata.

Fonsecina taktička preferencija formacije 4-2-3-1 dobro se uklapa s trenutnim rosterom Milana, a njegovo poznavanje italijanskog nogometa iz vremena provedenog u Romi dodatno pojačava njegovu privlačnost. Navodno su već održani neformalni razgovori s Fonsecinim agentom, Marcom Abreuom, zajedno s posredničkom agencijom koja bi mogla olakšati eventualni dogovor.