Borac i Zrinjski danas igraju prvu finalnu utakmicu Kupa BiH

Nakon tri godine, u finalu Kupa Bosne i Hercegovine za nogometaše ponovo će se igrati dvije utakmice.

Domaćin prvog meča danas će biti Zrinjski, koji će u Mostaru ugostiti Borac. Riječ je o duelu dvije prvoplasirane ekipe iz Wwin lige BiH, stoga nema izrazitog favorita.

“Za mene je ovo finale utakmica života, nešto posebno. Nemam stresa, imam dobar osjećaj i ja bih zaista bio najsretniji čovjek na svijetu kad bih podigao pehar”, kaže trener Zrinjskog Željko Petrović, naglašavajući kako je cijela ekipa veoma motivisana pred ključne obračune za trofej Kupa.

No, svoju računicu ima i Borac, koji ove sezone juriša na duplu krunu.

“Teška utakmica, ovo je finale i sigurni smo da će u ova dva susreta publika moći da uživa. Što se tiče Zrinjskog, znamo da su u dobroj formi. To su pokazali na posljednjih osam utakmica u kojima nemaju poraz. Mi smo, s druge strane, u poziciji koja nije tako česta – možemo da osvojimo oba trofeja tako da nam sigurno neće nedostajati motiva za ovu utakmicu i nadamo se da ćemo u ova dva meča uspjeti da dođemo do pehara”, poručio je Vinko Marinović, trener aktuelnog lidera bh. prvenstva.

Utakmica Zrinjski – Borac igra se danas od 18 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena 1 Premium. Glavni sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.

Revanš u Banjaluci na rasporedu je 22. maja.