Bh. sportisti i klubovi putem društvenih mreža čestitali Bajram

Veliki broj poznatih sportista iz Bosne i Hercegovine te bosanskohercegovački klubovi uputili su putem društvenih mreža bajramske čestitke svim bosanskohercegovačkim muslimanima te svim drugim muslimanima širom svijeta.

Kapiten reprezentacija Bosne i Hercegovine, te turskog Fenerbahcea je Bajram čestitao objavivši porodičnu fotografiju na svom Instagram profilu uz poruku: “Bajram šerif mubarek olsun”. Osim porodične fotografije Džeko je putem Instagram priče podijelio i čestitku njegovog kluba Fenerbahcea.

Džanan Musa, bh. košarkaš je Bajram namaz klanjao u Madridu, a on je putem Instagram priče također poručio: “Bajram šerif mubark olsun”, baš kao i Jusuf Nurkić koji je Bajram česitao porukom na engleskom jeziku: “Eid Mubarak to all my brothers and sisters”.

Sead Kolašinac, fudbaler Atalante je također putem Instagrama uz poruku “Eid mubarak” uputio svoju čestitku.

Instagram: @seadk6

Osim navedenih, bajramske čestitke uputili su i ostali istaknuti sportisti Bosne i Hercegovine.

Uz sportiste, Bajram su čestitali i sportski kolektivi širom Bosne i Hercegovine, kao i Nogometni/Fudbalski savez BiH.

Na zvaničnoj Facebook, ali i web stranici krovne kuće bh. fudbala našla se bajramska čestitka: “

Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujemo srdačne čestitke, uz iskrene želje da Ramazanski bajram provedete u krugu svojih porodica i prijatelja uz dobro zdravlje, radost i sreću.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!”

Sarajevski rivali FK Sarajevo i FK Željezničar su također prigodnim grafikama i porukama čestitali ovaj veliki muslimanski praznik.

Bajramske čestitke uputili su i mostarski rivali koji će ovog vikenda igrati i veliki mostarski derbi ekipe Zrinjskog i Veleža.

Trenutno prvoplasirana ekipa Wwin lige Bosne i Hercegovine, FK Borac iz Banja Luke je također uputio bajramsku čestitku riječima: “Srećan Bajram svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti”.

Facebook: FK Borac Banja Luka

Ekipe Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine su također uputile svoje čestitke, kao i drugi sportski kolektivi širom Bosne i Hercegovine.