Bernardo Silva na meti Barcelone, PSG također zainteresovan za Portugalca

Manchester Cityjev vezni igrač Bernardo Silva je prioritetna meta za Barcelonu u ljetnom prijelaznom roku, iako će se suočiti s konkurencijom Paris Saint-Germaina, prema Sportu.

29-godišnjak je privukao pažnju Barcelone prošle sezone, međutim, transfer se nikada nije ostvario unatoč glasinama koje su povezivale portugalskog reprezentativca s odlaskom iz engleskog prvaka.

Navodi se da bi Barcelona ponovno mogla pokušati dogovoriti transfer Silve ovog ljeta, s igračem visoko na listi prioriteta za predsjednika kluba Joana Laportu.

Silva ima otkupnu klauzulu od 58 milijuna eura, koja je uključena u ugovor koji je potpisao s Cityjem prošlog ljeta. Međutim, to predstavlja problem za Barcelonu, koja se suočava s financijskim poteškoćama i treba osigurati usklađenost s Pravednom financijskom igrom. Izvještaj sugerira da klub ima nadu da će postići dogovor na sličan način kao što su to učinili za Vitora Roquea. To uključuje različite obročne plaćanja, smanjujući trenutačno financijsko opterećenje za španjolskog diva.

Unatoč tome, navodi se da bi Barcelona mogla naići na konkurenciju od strane PSG-a. Francuska ekipa također dugo vremena divi se Silvi i žele pojačati svoj sastav ovog ljeta s obzirom na to da se Kylian Mbappé vjerojatno sprema za odlazak u Real Madrid.