Iz Veleža pred duel sa Širokim Brijegom: Imamo još jedan cilj do kraja sezone

Ekipa Veleža će u okviru 31. kola WWin lige Bosne i Hercegovine gostovati kod Širokog Brijega u Čitluku.

Iako su “Rođeni” ostvarili svoj prioritetni cilj za ovu sezonu, žele da nastave sa dobrim igrama i dalje te da završe kao trećeplasirani.

“Cilj koji smo imali, ulazak u Evropu, smo ostvarili. Zadovoljni smo i sretni zbog toga. Prvenstvo još traje, mi kao i uvijek svaku utakmicu idemo na pobjedu, želimo biti bolji i tako ćemo se postaviti do kraja prvenstva”, rekao je šef stručnog štaba Veleža, Dean Klafurić, u najavi utakmice, pa dodao:

“Široki je dobra ekipa, ozbiljna, iz sredine tabele. Dobro se poznajemo sa njima i želimo doći do pobjede. Imamo povrede i bolest, Vito Čaić je dobio temperaturu, Lohan se ozlijedio na jučerašnjem treningu, Guliashvili je ozlijeđen od ranije. Iammo tih nekih problema, ali nikada ne kukamo, jer svaki naš igrač predstavlja kadar. To je sastavni dio nogometa i svaka momčad mora biti spremna na te stvari.”

Edo Vehabović, prvotimac “Rođenih”, smatra da je vrijeme da Velež pobijedi Širokog Brijega.

“Poslije duže vremena dočekujemo jednu utakmicu rasterećeni, ostvarili smo svoj cilj, izašli smo u Evropu. Ali, mi želimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Imamo sada novi cilj, želimo završiti treći. Možemo reći da nam je Široki dužnik, nismo ga pobijedili već duže vrijeme, pa je prilika da i to prekinemo”, rekao je Vehabović.

Utakmica između Širokog Brijega i Veleža je na rasporedu u subotu, 11. maja, od 16:00 na Stadionu “Bare” u Čitluku.