(ZVANIČNO) Fluminense: Zvijer se vratila

Fluminense je danas objavio da će 39-godišnji brazilski štoper Thiago Silva po završetku sezone doći u klub kao slobodan igrač, nakon što mu istekne ugovor s Chelsea.

Aktuelni šampion Kopa Libertadores objavio je na društvenim mrežama fotografiju Silve u klupskom dresu uz poruku: “Zvijer se vratila”.

Silva je prošle nedjelje objavio da neće produžiti ugovor sa Chelsea. Očekuje se da će u julu preći u Fluminense, kada bude otvoren prelazni rok u Brazilu.

U svojoj bogatoj klupskoj karijeri, Silva je osvojio brojne trofeje. Od 2006. do 2008. godine igrao je za Fluminense, a potom je 2009. prešao u Milan. Tri godine kasnije potpisao je ugovor sa Paris Saint-Germainom, prije nego što je 2020. prešao u Chelsea, gdje je godinu dana kasnije osvojio Ligu prvaka.

Silva je također ostavio značajan trag i u reprezentativnoj karijeri, igrajući za Brazil na posljednja četiri svjetska prvenstva. Do sada je za nacionalni tim odigrao 113 utakmica, postigao sedam golova i osvojio Kup konfederacija i Kup Amerike.

Povratak Thiaga Silve u Fluminense vjerojatno će izazvati veliko uzbuđenje među navijačima, dok će njegovo iskustvo i liderstvo biti neprocjenjivi resursi za ovaj brazilski klub.