Zerina Vrabac i Iman Avdić briljirale u Dubrovniku: PK Sport time sa 30 medalja najavio učešće na Evropskom prvenstvu

Takmičari Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva sa 30 osvojenih medalja otvorili su ljetnu takmičarsku sezonu.

Proteklog vikenda nastupili su na Međunarodnom plivačkom mitingu “Zlatni Orlando” u Dubrovniku. Ekipa od 16 plivača doplivala je do 30 odličja od čega 11 zlatnih, 11 srebrenih i osam bronzanih čime su na najbolji način najavili učešće na predstojećem Evropskom seniorskom i Evropskom juniorskom prvenstvu.

„Iza naših takmičara je još jedan uspješan vikend i najava, vjerujemo, još jednog uspješnog ljeta. Poslije uspješno odrađenih visinskih priprema ovo je bilo prvo takmičenje na kojem su provjeravali formu pred nastupe na Evropskom seniorskom i Evropskom juniorskom prvenstvu. Postignuti rezultati daju nam razlog za optimizam, ali i ulijevaju neophodnu dodatnu dozu samopouzdanja za nastavak sezone“, rekao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time.

Za najbolje plivačice Međunarodnog plivačkog mitinga “Zlatni Orlando” u kadetskoj kategoriji proglašena je Zerina Vrabac, dok je među juniorkama bolja od ostalih bila Iman Avdić.

Zerina Vrabac postavila je i novi državni rekord Bosne i Hercegovine u kategoriji kadeta u disciplini 200 metara delfin.

Stručni štab Plivačkog kluba Sport time u Dubrovniku činio je i trener Aldin Avdić.