Željezničar se priprema za gostovanje u Konjicu, poznat stepen povrede Samira Radovca

Fudbaleri Željezničara su proteklog vikenda osigurali opstanak u WWin ligi Bosne i Hercegovine pobjedom nad ekipom Tuzla Cityja rezultatom 2:0.

Pobjeda na “Grbavici” značila je i da svi u redovima “Plavih” mogu barem na krakto odahnuti, iako bi već sada trebali da razmišljaju o narednoj sezoni.

Do kraja tekuće ostala su još tri kola, odnosno tri utakmice za Željezničar. Prvu igraju u nedjelju, 12. maja, od 15:30 na “Gradskom stadionu” u Konjicu. Domaćin će biti Igman koji još nije osigurao opstanak, te nas sigurno očekuje uzbudljiv susret.

Fudbaleri Željezničara se spremaju za taj susret na Grbavici, i to u punom sastavu izuzev Samira Radovca. Podsjetimo, Radovac je u duelu sa GOŠK-om u Gabeli morao napustiti igru zbog jednog zadobijenog udarca.

Iz “Plavih” su otkrili stepen njegove povrede i koliko dugo bi trebao biti odsutan sa zelenog terena. Naime, Radovac je dobio rupturu lateralnog kolateralnog ligamenta desnog koljena. Zbog toga će ovaj vezni igrač pauzirati do deset sedmica, odnosno maksimalno dva i pol mjeseca. To znači da je sezona za Radovca definitivno završena a upitno je da li će biti spreman za početak priprema za narednu sezonu koje počinju polovinom juna.

Osim Igmana, Željezničar će do kraja sezone gostovati i Zvijezdi 09 u Ugljeviku (18. maj, 17:00), a sezonu će zatvoriti na svojoj “Grbavici” u okršaju sa starim rivalima, banjalučkim Borcem (26. maj, 17:00).