Vincent Tan i Sultan Abdullah stigli u glavni grad BiH: Kakvi su planovi za FK Sarajevo?

Jedan od vlasnika upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo i malezijski biznismen Vincent Tan večeras je doputovao u Sarajevo, prenosi Klix.ba

Tan je doputovao večeras u 21:30 sati privatnim avionom u društvu Sultana Abdullaha, jednog od najmoćnijih ljudi u Maleziji te bivšeg kralja ove azijske države, te su uz policijsko osiguranje prebačeni u jedan od sarajevskih hotela.

Iako dolazak Tana izaziva opravdanu euforiju kod navijača FK Sarajevo, portal Klix.ba saznaje da tektonskih promjena u klubu s Koševa neće biti.

Tan i Sultan Abdullah trebali bi narednih dana obilaziti grad, a jedan dio vremena provest će i sa većinskim vlasnikom upravljačkih prava Bordo tima Ismirom Mirvićem.

U planu je i pozdravljanje s uposlenicima kluba, a sutra u toku dana defileom će ih dočekati omladinci iz Akademije FK Sarajevo.

Tan će, kako saznaje Klix.ba, primiti i počasnu plaketu od grada Sarajeva te će se sastati i sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem. Ujedno će biti razgovora i o daljnjem investiranju u našu državu.