Vincent Tan dobio plaketu Grada Sarajeva

Fudbalski klub Sarajevo, na čelu sa predsjednikom i investitorom Ismirom Mirvićem je danas ugostio Vincenta Tana, drugog investitora u klub, te malezijskog Sultana Pahanga, Abdullaha i njihove goste.

Tanu je uručena i nagrada ‘Plaketa Grada Sarajeva’. Priznanje mu je dodijeljeno za “doprinos razvoju Grada Sarajeva u sportu, navodi se u saopštenju FK Sarajevo.

Uposlenici kluba, zajedno sa prvim timom i akademcima su poželjeli dobrodošlicu Tanu defileom na Koševu sa riječima “Dobrodošao kući Amidža“ te pozdravili Sultana Abdullaha riječima “Dobrodošli u Sarajevo”.

Hamza Ćataković je ispred Prvog tima uručio prigodne poklone gostima, a akademci kluba su se govorom, uz zvuke himne kluba, zahvalili za podršku koju je Tan pružao mladim talentima u zadnjih 10 godina riječima:

“Želimo da kažemo veliko hvala gospodinu Tanu. Vaša podrška i nesebičnost su napravili veliku razliku za naš klub i nas, djecu. Akademija FK Sarajevo će nastaviti vrijedno raditi, kao i uvijek. Vama i našem Predsjedniku želimo dati obećanje – učinit ćemo vas ponosnim! Zajedno smo dio predivnog putovanja i znamo naš cilj. Hvala vam još jednom g. Predsjedniče i g. Tan“, te su poručili Sultanu Abdullahu da se nadaju da je ovo samo prva od budućih posjeta našem gradu i klubu. 

Delegacija će u naredna dva dana obići Sarajevo, trening centar Butmir i razgovarati o budućim planovima za klub i dalje osnažavanje FK Sarajevo. Riječ će biti i o potencijalnim investicijama u BiH. 

Tan je prisutan u klubu još od 2014. i ove godine je njegov veliki desetogodišnji jubilej kako podržava FK Sarajevo i razvoj fudbala u našoj zemlji.