Spahić: Gigović je napravio veliki pritisak na savez Švedske i mi smo dobili papire

Direktor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić otkrio je da je Nogometni savez BiH uspješno završio papirologiju za nekolicinu novih pozvanih igrača koji su se našli na spisku Zmajeva za prijateljske duele s Engleskom i Italijom.

Novajlije su Nikola Katić (FC Zurich), Stjepan Radeljić (HNK Rijeka), Armin Gigović (Midtjylland) i Dženis Burnić (Karlsruher), koji su dobili sportska džavljanstva BiH.

“Kao što ste vidjeli, imamo novih imena. Većinu smo izvukli iz zemalja i reprezentacija u kojima smo odrastali. Svi su dobili potrebnu dokumentaciju i bit će nam na raspolaganju”, rekao je Spahić, prenosi Klix.

Posebnu pažnju privkao je poziv Arminu Gigoviću koji je u prošlosti nastupio za reprezentaciju Švedske, ali bila je to prijateljska utakmica i Spahić ga je uspio privoliti da ipak obuče dres Zmajeva.

“U prošlosti se spominjao više puta, ali ne znam iz kojih razloga nije bio na spisku. Kada smo ga nazvali, bio je oduševljen kao i njegov otac. Tek danas smo dobili potvrdu za njega, jer Nogometni savez Švedske nije htio da nam se javlja u posljednjih desetak dana. On je, međutim, napravio veliki pritisak na njih i danas su nam poslali potreban papir”, kazao je Spahić.

Utakmica s Engleskom je na rasporedu 3. juna u Newcastleu, dok će Zmajevi Italiji gostovati 9. juna u Empoliju.