U subotu, 25. maja, počinje „Bronchostop Street Football 2024“

Jedaneasto takmičenje u “uličnom fudbalu” za osnovce, „Bronchostop Street Football 2024“, održat će se kao i proteklih deset godina ispred Aria Mall-a, u organizaciji marketing agencije B40.

Takmičenje počinje u subotu, 25. maja. Do sada je na ovom takmičenju učestvovalo preko 5.000 djece. Timovi se sastoje od četiri igrača na terenu i tri zamjene. Takmičari će biti podijeljeni u tri konkurencije: do 5. razreda, do 7. razreda i do 9. razreda osnovne škole.

Zainteresovane školske ekipe se mogu prijaviti do 17.05.2024. godine, na mail [email protected] ili faks 033 203 845. Takmičenje će se održavati od subote, 25. maja, do ponedjeljka, 27. maja, na terenu koji će za ovo takmičenje biti napravljen na platou ispred Aria Mall-a.

Cilj projekta je uključivanje što više djece u sportske aktivnosti. Učešće ekipa je besplatno. Najbolje tri ekipe u sve tri konkurencije će osvojiti diplome, pehare i nagrade sponzora događaja.

Projekat su podržali: Bronchostop Viennapharm, Volkswagen, Sika BH, Juicy, MHS, Quickie, Bracom, Jami, Aria Mall, Konto Up, Oxygen, i Knap studio. Medijski pokrovitelj ovog događaja su: Sport Centar, Klix, Hayat TV, RSG radio i Antena Sarajevo.

Više informacija o “Bronchostop Street Football 2024”, kao i o načinu prijave, možete saznati na web-stranici www.b40.ba/streetfootball, putem telefona 033 203 846 i e-maila: [email protected].