Najavljena nova njemačka investicija u Prnjavoru

Majer je poručio da njegova kompanija u Prnjavoru planira sagraditi proizvodnu halu od oko 5.000 kvadrata sa mogućnošću proširenja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima njemačke kompanije Mayer GMBH, koja planira da proširi proizvodnju na području Grada Prnjavora.

Predsjednik Višković je izrazio zadovoljstvo što njemačka kompanija planira da dodatno investira u Prnjavoru, čime je još jednom pokazano da je Republika Srpska pogodno mjesto za ulaganje. Dodao je da su ovdje najpovoljniji uslovi za investiranje, počev od poreskih olakšica, pa do cijene struje za privrednike, a istakao je visok kvalitet i stručnost radne snage.

Premijer Višković je rekao da će Vlada pružiti punu podršku ovoj kompaniji kako bi razvila svoje poslovanje čime bi omogućila otvaranje novih radnih mjesta i pobošljšavanje ukupnog privrednog ambijenta.

Vlasnik Mayer GMBH je Vladimir Majer, koji je porijeklom iz Hrvatske, a kompaniju je osnovao u Njemačkoj, gdje trenutno zapošljava oko 350 radnika.

Majer je poručio da njegova kompanija u Prnjavoru planira sagraditi proizvodnu halu od oko 5.000 kvadrata sa mogućnošću proširenja.

On se zahvalio premijeru Viškoviću na prijemu i podršci i izrazio da nosi pozitivna iskustva iz Republike Srpske, kao i da se nada da će što prije početi sa realizacijom svojih planova, saopšteno je iz Vlade RS.