Spektakularno izdanje FIS GOL turnira 2024. obećava uzbuđenje u sarajevskom malom fudbalu

FIS GOL turnir, sa svojom bogatom historijom koja seže još od 70-ih godina, predstavlja kamen temeljac sarajevskog malog fudbala. Ova tradicionalna manifestacija, koja se održava pod pokroviteljstvom Općine Centar, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, svake godine okuplja zaljubljenike u fudbal iz cijele regije.

Ovogodišnje izdanje FIS GOL-a, koje se održava od 1. do 15. juna 2024. godine, obećava spektakl. Sistem takmičenja za seniorske i veteranske kategorije je 5+1, pružajući igračima i ekipama priliku da pokažu svoje vještine i talenat.

Za seniorsku kategoriju, nagrade su izuzetno primamljive: prvo mjesto nosi nagradu od 10.000 KM, drugo mjesto 5.000 KM, dok je treće mjesto nagrađeno sa 2.000 KM. Kotizacija za učešće u seniorskoj konkurenciji iznosi 250 KM po ekipi.

Veterani također imaju svoj dio nagradnog fonda, s nagradom od 1.500 KM za prvo mjesto, 500 KM za drugo mjesto i 200 KM za treće mjesto. Kotizacija po ekipi u veteranskoj kategoriji iznosi 100 KM.

Za najmlađe fudbalere, dječake generacije 2014. i mlađe, broj ekipa je ograničen na 10. Ova kategorija pruža priliku najmlađima da se upuste u svijet takmičarskog fudbala i pokažu svoj talenat.

FIS GOL turnir nije samo sportski događaj, već je i prilika za okupljanje zajednice, promociju zdravog načina života i sportskog duha koji Sarajevo gaji već decenijama. Očekuje se da će ovo izdanje FIS GOL-a biti nezaboravno iskustvo za sve učesnike i posjetioce.