Šef stručnog štaba Širokog Brijega: I mi imamo svoju računicu na Grbavici

Željezničar će u sklopu 28. kola WWin lige Bosne i Hercegovine večeras od 20:30 na “Grbavici” dočekati Široki Brijeg.

Utakmica na “Grbavici” treća je u rasponu od par dana za ekipu Dine Skendera koji je najavio kako će morati malo osvježiti sastav.

„Moramo osvježiti snage za utakmicu sa Željezničarom. Čeka nas zahtjevan protivnik koji je pod ogromnim imperativom pobjede. Nalaze se u grčevitoj borbi za ostanak i sigurno su sve podredili ovoj utakmici. Upravo u tome i vidim prostor za nas“, rekao je šef stručnog štaba Širokobriježana u najavi utakmice i dodao kako i Široki Brijeg ima svoju računicu na “Grbavici”.

„Željezničar će sigurno krenuti ofanzivno od prve minute. Idemo odigrati hrabru, mušku utakmicu. I mi imamo svoju računicu, i nama trebaju bodovi. Vjerujem kako ćemo iskoristiti svoje prilike i doći do bodova“, dodao je Skender.

U odnosu na subotnju utakmicu s Igmanom, šef stručnog štaba Širokog Brijega u “Dolini ćupova” sigurno neće moći računati na povrijeđenog Luku Marina i golmana Tomislava Adolfa Tomića koji se lakše povrijedio na posljednjem treningu.

Glavni sudija večerašnje utakmice bit će Aleksandar Njegomirović. Asistenti su mu Mirza Demir i Dejan Stjepanović, a četvrti sudija je Josip Martinović.