Mreže mirovale u prvoj utakmici finala između Dinama i Rijeke

U prvoj od dvije utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo Zagreb i Rijeka su se sastali na stadionu Maksimir od 19 sati. Finale se igra uz pravilo gola u gostima. Dinamo je na Maksimiru krenuo u potragu za svojim 17., dok je Rijeka lovila svoj 7. naslov u ovom takmičenju, te istovremeno tražila spas sezone nakon što je bila vodeća, ali na kraju ostala bez titule. Uzvratna utakmica će se odigrati za sedam dana na stadionu Rujevica.

Prva utakmica na Maksimiru završila je rezultatom 0:0.

Dinamo je prvi zaprijetio u drugoj minuti kada je Hoxha šutirao, ali je Zlomislić dobro reagovao i spasio Rijeku. Samo minut kasnije, opet je Hoxha bio u glavnoj ulozi, ali je ovoga puta njegov šut završio preko gola, dok je Petković ostao usamljen i s razočaranjem.

U 18. minuti, nakon neopreznosti Pašalića, Hoxha je ponovno pokušao, ali je prečka bila saveznik Rijeke ovaj put. Do kraja prvog poluvremena nije bilo značajnijih prilika, pa je rezultat ostao 0:0.

U drugom poluvremenu, prvi su zaprijetili gosti preko Selahija, ali je Ristovski bio na visini zadatka. Nakon toga, Fruk je isprobao svoj šut i pogodio stativu gola Dinama.

Prvi ozbiljniji pokušaj u drugom dijelu imali su domaći fudbaleri preko Baturine, ali je Zlomislić bio siguran na golu Rijeke. U 75. minuti Dinamo je imao priliku povesti, ali Baturina nije uputio pas ka Kaneku, koji je bio sam na drugoj strani terena, te je propala velika šansa za gol.

GNK DINAMO ZAGREB: Nevistić – Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile-Catherine, Ogiwara – Sučić, Mišić – Špikić, Baturina, Hoxha – Petković

NK RIJEKA: Zlomislić – Smolčić, Mitrović, Radeljić, Goda – Selahi – Pjaca, Fruk, Hodža, Pašalić – Ivanović
Klupa: Labrović, Janković, Obregon, Petrovič, Grgić, Marić, Bogojević, Dilaver, Veiga

PRVA UTAKMICA FINALA KUPA

Dinamo Zagreb – Rijeka 0:0