Sebija Izetbegović protiv UNSA:Advokat Oruč o detaljima ročišta

Sud je istovremeno uputio dopis Tužilastvu KS da se izvrši dostava spisa u predmetu u kojem se radilo vještačenje vjerodostojnosti indeksa, kaže Oruč.

Nastavak pripremnog ročišta po tužbi bivše direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebije Izetbegović protiv Univerziteta u Sarajevu održan je danas u Općinskom sudu u Sarajevu.
Izetbegović je, podsjećamo, tužila Univerzitet u Sarajevu tražeći poništenje odluke o oduzimanju titule magistra medicinskih nauka.

Kako je za Hayat.ba potvrdio Esad Oruč, advokat Izetbegović, danas su dostavljeni određeni dokazi i to oni koji se odnose na okolnosti da je cjelokupna procedura provedena nezakonito.
– Punomoćnik UNSA-e, odnosno njihov advokat nije bio u mogućnosti da se izjasni na ročištu na te dokaze. Također, Sud je naložio Univerzitetu u Sarajevu i Medicinskom fakultetu da dostave dodatnu dokumentaciju koju do danas na naše zahtjeve nisu dostavili ili su ih dostavili u neopropisnoj formi – kazao je Oruč.

Prema njegovim riječima, do sada su iz UNSA-e dostavljali dokaze u nepotpunoj formi, bez pečata ili potpisa.

– Sud je istovremeno uputio dopis Tužilastvu KS da se izvrši dostava spisa u predmetu u kojem se radilo vještačenje vjerodostojnosti indeksa profesorice Izetbegović, u kojem je utvrđeno da je indeks vjerodostojan – dodao je.
Naredno ročište predviđeno je u septembru.
– Nadamo se da će se tada zaključiti svi dokazi i preći na izvođenje istih, saslušanje svjedoka -dodao je Oruč

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *