S.ketch Street Volleyball dvanaesti put u centru Sarajeva

Početak ljeta u Sarajevu i ove godine bit će u znaku sporta i dobre zabave. Riječ je o „Raiffeisen Bank S.ketch Street Volleyball 2024“ – 12. turniru u odbojci na otvorenom za djevojčice i djevojke, koji će se održati od 01. do 02. juna na trgu ispred Aria Mall-a. Organizatori događaja su Marketing agencija „B40“ i Odbojkaški klub „ORT“.

„Raiffeisen Bank S.ketch Street Volleyball 2024“ je kombinacija sporta, kvalitetne pop muzike i zabavnog programa, te niza popratnih takmičenja za publiku.

„U želji da našim sugrađanima i turistima pružimo interesantan, urban, sportsko-muzički sadržaj početkom ljeta, i ove godine smo pripremili dosta interesantnih sadržaja u sklopu ovog projekta. Napominjemo da je ovaj turnir od 2015. godine doživio nekoliko značajnih izmjena. Do tada je turnir organizovan za odrasle na pijesku, a sada je to turnir za djecu na tvrdoj podlozi. „S.ketch Beach Volleyball“ je postao „S.ketch Street Volleyball“. Na platou Aria Mall-a ćemo postaviti posebnu podlogu za uličnu odbojku. I ove godine očekujemo preko 400 učesnica iz Sarajeva i drugih gradova Bosne i Hercegovine“, riječi su Gorjana Bilalagića, direktora turnira.

Osnovu S.ketch-a čini sportski događaj u kombinaciji sa pratećim sadržajem. Pravila su jednostavna: igra se 4 na 4. Pravo učešća imaju sve djevojčice/djevojke rođene 2007. godine i mlađe, a biće podijeljene u tri konkurencije: 07-08; 09-10; 11-mlađe. Prve tri ekipe u sve tri konkurencije nagrađuju Raiffeisen Bank Club Paket, Prolab, Bracom, Quickie, R&S, Gorenje i Juicy.

Svi učesnici se trebaju prijaviti do 24.05.2024. godine, a upute za prijavu mogu preuzeti na web stranici www.sketch.ba/odbojka . Više informacija je dostupno i na FB/SketchStreetVolleyball . Ovu manifestaciju su podržali: Raiffeisen Bank Club Paket, Prolab, Hyundai, Quickie, R&S, VF komerc, Gorenje, Juicy, Bracom, Aria Mall i Knap.