Rukometaši BiH će u Mejdanu igrati uktamice baraža za Svjetsko prvenstvo

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u baražu će odmjeriti snage s reprezentacijom Portugala. Prva utakmica igra se 8. maja u Porugalu, a uzvratna je 12. maja u 17:00 u SKPC Mejdan u Tuzli.

Tuzla će biti domaćin, a Vlada Tuzlanskog kantona podržat će odigravanje druge utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu, dogovoreno je na  sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministra kulture, sporta i mladih TK Damira Gazdića, s generalnim sekretarom Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Nedimom Arnautovićem i članom Upravnog odbora Nedimom Musićem.

“Tuzla će u maju ponovno biti sportski centar Bosne i Hercegovine. Prije svega očekujemo i želimo našim reprezentativcima da u Portugalu ostvare povoljan rezultat, a što će biti uvertira i dodatan podstrek za punu dvoranu i izuzetnu navijačku atmosferu u Mejdanu. Vlada Tuzlanskog kantona je uvijek bila i biti će pouzdan partner svim našim reprezentativnim selekcijama, tako da s radošću prihvatamo da pomognemo održavanje ove utakmice. Situacija je takva u društvu i ovakvi sportski susreti su nam prilika da još snažnije iskažemo naš partiotizam”, rekao je premijer Halilagić.

On je dodao da će utakmica biti prilika da navijači masovno istaknu zastave Bosne i Hercegovine, te je izrazio nadu da ćemo nakon druge utakmice baraža zajedno slaviti odlazak Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.