Razočaranje u Bayernu: Nagelsmann ostaje u reprezentaciji

Julian Nagelsmann (36) produžio je ugovor te će ostati selektor njemačke reprezentacije do 2026. godine, objavio je Njemački nogometni savez (DFB).

Talentovani trener tako neće voditi reprezentaciju samo na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, kojem je Njemačka domaćin, već bi trebao ostati do Svjetskog prvenstva u SAD, Kanadi i Meksiku.

Nagelsmann je u septembru 2023. preuzeo Njemačku te za početak potpisao ugovor do kraja Eura. S obzirom na to da je taj dogovor trebao završiti u julu, Nagelsmann je bio glavni kandidat za novog trenera Bayerna nakon što Thomas Tuchel napusti klupu s istekom sezone.

Međutim, došlo je do preokreta, Nagelsmann ostaje u reprezentaciji i to je veliko razočarenje za vodstvo Bayerna i njegove operativce Christopha Freunda i Maxa Eberla, koji su ga željeli vratiti u klub koji je vodio u 84 utakmice između jula 2021. i marta 2023. godine.

“Srce je odlučilo. Velika je čast trenirati reprezentaciju i raditi s najboljim igračima u zemlji. Uspješnim, strastvenim nastupima imamo priliku inspirirati cijelu zemlju. Doista su me dirnule pobjede protiv Francuske i Nizozemske u martu. Želimo zajedno nastupiti na domaćem Euru, jako se veselim tome”, poručio je Nagelsmann za službenu stranicu DFB-a.

Predsjednik DFB-a Bernd Neuendorf poručio je da je Nagelsmann bio “na popisu želja brojnih velikih klubova diljem Europe”, ali dodao je da je reprezentacija za Nagelsmanna “više od običnog posla”. Inače, Nagelsmann je jedan od najtalentovanijih mladih trenera na svijetu. Dosad je kao glavni trener vodio Bayern, RB Leipzig i Hoffenheim.