Bellingham svojim sjajnim nastupima u Real Madridu donosi veliki novac svom bivšem timu

Jude Bellingham već se u svojoj prvoj sezoni u Realu prometnuo u jednog od najvažnijih igrača madridske ekipe. Ne samo da je postao nositelj igre u veznom redu, on je i najbolji strijelac kluba koji je u sjajnoj poziciji za osvajanje španskog prvenstva i u polufinalu Lige prvaka. Zbog toga su jako radosni i u Dortmundu.

Engleski 20-godišnji veznjak stigao je u Madrid prošlog ljeta u transferu iz Borussije Dortmund. Vrijednost tog transfera iznosila je 103 miliona eura, ali u taj iznos nisu uračunati bonusi.

“Past će kiša miliona za Dortmund”, piše As, navodeći koliko će zapravo njemački klub dobiti u tom transferu, uračunaju li se i dogovoreni iznosi kroz bonuse. Tačan iznos mogao bi biti 133,9 miliona eura.

Borussia je u transferu dogovorila niz stavki prema kojima obogaćuje klupsku blagajnu zbog Bellinghamovih igara i uspjeha. Svaki gol, svako individualno priznanje, svaki trofej… sve to usmjerava milione iz Madrida prema Dortmundu.

Bellingham je u ligaškom dijelu sezone na učinku od 17 golova i četiri asistencije u 25 odigranih utakmica. Uračunaju li se svi njegovi nastupi za Real, onda su brojke sljedeće: 36 utakmica, 21 pogodak, 10 asistencija.  As navodi da to podiže ukupan iznos transfera, kao i to da ga podižu odigrane minute, moguća uvrštenja u idealnu ekipu La Lige ili Lige prvaka.

“Bellingham kupa Dortmund u zlatu”, zaključuje As, ističući da njemački klub, baš kao i madridski, slavi svaki njegov nastup, gol, asistenciju i uspjeh.