Adnan Golubović, golman Dinama iz Bukurešta za SC: Imao sam ponudu Zrinjskog, ali sam se odlučio za Rumuniju i nisam pogriješio

Adnan Golubović, aktuelni je golman Dinama iz Bukurešta. Sjajno brani za ovaj rumunski tim i jedna je od glavnih uzdanica trenera. Premda je Golubović bio ”tiha patnja” brojnih klubova, odlučio se za odlazak u glavni rumunski grad i tim koji se vratio u elitni razred.

U ovoj sezoni vode bitku za opstanak, a nekadašnji čuvar mreže tuzlanske Slobode je neizostavan u udarnoj postavi. Navijače Dinama navikao je na bravurozne intervencije i kada se spomene njegovo ime ”dignu palac gore”. U razgovoru za Sport Centar Golobović  je govorio o svom klubu, ambicijama, ponudama koje je dobio u ljeto 2023. godine, tuzlanskoj Slobodi.

Na početku je otkrio koje je sve ponude dobio nakon dobrih izvedbi u Sloveniji.

”Na ljeto prošle sezone istekao mi je ugovor u Koperu. Nisam se odlučio na produženje, iako su mi nudili. Tražio sam jaču ligu i klub s velikim brojem navijača. Pored Dinama imao sam i druge ponude, ali me je najviše privuklo to što je tim iz Bukurešta zaista ogroman kolektiv s velikom bazom svojih pristalica. Mogu spomenuti da sam imao i ponudu Zrinjskog”, kazao je Golubović za Sport Centar.

Dodao je da su u rumunskom timu odmah reagovali kada su vidjeli njegove odbrane.

”Bio sam ponuđen Dinamu. Trener je tražio golmana koji dobro igra nogom i visoko stoji na golu. Isti dan me je nazvao trener i rekao da me želi u svojoj ekipi. Individualno gledano – imamo dobru sezonu iza sebe. Ipak, uvijek ima mjesta za napredak. Ambicije kluba su bile da se prve godine ostane u ligi jer je klub tek ušao iz nižeg ranga, a sledeću godinu cilj je – play- off”, istakao je naš sagovornik.

Adnan je bh. javnosti poznat po sjajnim odbranama u tuzlanskoj Slobodi. Potcrtao je kako je liga u kojoj je trenutno mnogo ispred bh. elitnog nogometnog ranga.

”Teško je poredit bh. i rumunsku ligu. Ovdje skoro svaki klub ima veliku bazu navijača i stadioni su super uređeni, dobra je infrastruktura. Medijski je sve perfektno pokriveno. Igra se brži nogomet. Slobodu pratim, upućen sam dosta. Također, obilazim Tuzlu kad god imam priliku jer mi je djevojka iz ovog grada”.

Na kraju je spomenuo i pojedine igrača iz BiH koji nastupaju u Rumuniji.

”Od bh. igrača redovno se čujem s mojim prijateljem Lukom Kukićem. S njim sam bio i saigrač u Slobodi i nakon toga smo ostali baš bliski. Igrao sam u utorak i protiv Rijada Sadikua. S njim se znam iz bh. prvenstva. Mogu spomenut i trenera golmana Adija Adilovica kad smo igrali protiv kluba u kojem je bio sa Petevom. Malo smo razgovarali. Tu je i Elvir Koljić, ali njega ne znam od ranije”, zaključio je Golubović.